BiH

Velika akcija

Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

12/06/2021

Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo

Akcija čišćenja skijaških staza, parkinga i zelenih površina na području Babinog Dola na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici, u Bosni i Hercegovini, održana je danas u organizaciji KJKP ZOI ‘84, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine i magazina bhsportlife.ba, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukupno 350 volontera započelo je akciju u 10 sati ispred restorana “Benetton” gdje su dobili rukavice i vreće za smeće i u skladu sa COVID-19 mjerama bez zadržavanja i okupljanja krenuli u čišćenje terena, saopćeno je iz Inicijative za Bjelašnicu i Igman.

„Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo. Projekat je započet još u maju sa nekoliko manjih akcija čišćenja u rejonu izletišta Javorov Do kao i na potezu od Bijelih Voda do kružnog toka u Babinom Dolu, a protekle sedmice završeno je i čišćenje kabastog otpada“, istakli su organizatori te se ovom prilikom srdačno zahvalili svim građanima i građankama koji su se danas pridružili akciji.

Kao nagradu svim učesnicima i učesnicama akcije, u periodu od 13 do 15 sati KJKP ZOI ‘84 je kao jedan od organizatora obezbijedio besplatnu uslugu panoramskog razgledanje planine Bjelašnica.

 

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.