Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika akcija

Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

Akcija ciscenja (5) (1)

Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo

Akcija čišćenja skijaških staza, parkinga i zelenih površina na području Babinog Dola na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici, u Bosni i Hercegovini, održana je danas u organizaciji KJKP ZOI ‘84, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine i magazina bhsportlife.ba, javlja Anadolu Agency (AA).

Ukupno 350 volontera započelo je akciju u 10 sati ispred restorana “Benetton” gdje su dobili rukavice i vreće za smeće i u skladu sa COVID-19 mjerama bez zadržavanja i okupljanja krenuli u čišćenje terena, saopćeno je iz Inicijative za Bjelašnicu i Igman.

„Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo. Projekat je započet još u maju sa nekoliko manjih akcija čišćenja u rejonu izletišta Javorov Do kao i na potezu od Bijelih Voda do kružnog toka u Babinom Dolu, a protekle sedmice završeno je i čišćenje kabastog otpada“, istakli su organizatori te se ovom prilikom srdačno zahvalili svim građanima i građankama koji su se danas pridružili akciji.

Kao nagradu svim učesnicima i učesnicama akcije, u periodu od 13 do 15 sati KJKP ZOI ‘84 je kao jedan od organizatora obezbijedio besplatnu uslugu panoramskog razgledanje planine Bjelašnica.