Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Marš za žrtve korupcije"

Blagić: Brutalnost policije u Mostaru je nastavak UZP-a koji provodi banjalučka policija

Stefan Blagic – Mars za zrtve korupcije copy

“Političari su nam uzeli prošlost, a sada nam otimaju sadašnjost. Budite sigurni, ako ih pustimo, oteće nam i budućnost”, kazao je Blagić

Nevladine organizacije okupljene oko Antikorupcijske mreže ACCOUNT organizivale su danas „Marš za žrtve korupcije“, koji je počeo ispred Vječne vatre u 9 minuta do 12 sati.

“Ja bih danas da čestitam svim građanima Sarajeva i Banje Luke na jednoj privilegiji koju nema niko na svijetu. Mi veoma dobro možemo da vidimo vazduh koji udišemo. I ova stvar koja se danas pojavila, o kojoj su mediji izvještavali, o brutalnoj represiji policije HNK-a, je samo nastavak udruženog zločinačkog poduhvata koji banjalučka policija sprovodi na Trgu Krajine”, kazao je na početku svog obraćanja okupljenima Stefan Blagić, aktvista nevladine organizacije ReStart.

“Političari su nam uzeli prošlost, a sada nam otimaju sadašnjost. Budite sigurni, ako ih pustimo, oteće nam i budućnost”, kazao je Blagić.

Pogledajte njegovo obraćanje ispred Vječne vatre učesnicima i medijima…

Nakon okupljanja kod Vječne vatre, učesnici “Marša za žrtve korupcije”, njih oko stotinjak, uputili su se ka Trgu BiH, i stigli ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH…