Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZBOG NELEGALNE DEPONIJE

Združeni odred SDA i HDZ-a u napadu na žene i djecu

DeblokadaUborak20

Odobravaće policijsku akciju njihove „budžetske snage“ kojima odgovara nepromijenjeno stanje još tisuću hiljada godina

Mostarci znaju, neki su možda i bili svjedoci trenutka kada su u bjekstvu iz Srbije nakon ubistva Zorana Đindića u ovaj grad navratili Milorad Ulemek Legija i njegova kriminalna grupa. Sjedili su u centru grada, nedaleko od središnjice HDZ-a, a društvo su im pravili lokalna sabraća sa obje strane grada.

Niko tada, uključujući i pripadnike policije nije smio prići ni blizu ulice gdje su „kafenisali“ pomenuti. Niko iz kriminaliziranih struktura SDA-HDZ vlasti nije prigovorio tada policiji, jer oni razumiju šta znači ne miješati se u svoj posao, piše Žurnal.info.

Upravo zato što tako (ne) rade, što je inspekcija sastavljena od istih „moralnih vertikala“ jutros su batinama, silom, pendrecima i mišicama, „razbacani“ mještani naselja u okolini deponije Uborak, koji nisu dozvoljavali pristup, pazite sada, zvanično NELEGALNOJ deponiji!

Policija je, reći će neko, morala postupiti po naređenju. Čijem? Policijskog komesara? Ne postoji. Ministra Slađana Bevande? Nekog od načelnika nekog od sektora u MUPU HNK. Ko je taj? Čiji je? HDZ-a? SDA? Obje stranke? Ma slušaju oni njih kada treba štititi tu nezajažljivu skupinu neradnika, političkih demagoga koji itekako razumiju jezik novca kada im to odgovara.

Odobravaće policijsku akciju njihove „budžetske snage“ kojima odgovara nepromijenjeno stanje još tisuću hiljada godina.

„Ma ’ta će oni iz Vrapčića, smeće nam skupljaju u gradu“, može se naslutiti njihova reakcija.

Bljutavija je samo reakcija SDA koja daje podršku građanima okupljenima oko Uborka, kao da oni nemaju veze sa cijelim događajem.

Rastjerani mještani kratko su poručili: „Vratićemo se“!

https://www.fokus.ba/vijesti/bih/objavljeni-snimci-pogledajte-kako-je-policija-razbila-proteste-u-mostaru-video/1630861/