Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Marš za žrtve korupcije"

Sanjin Sinanović: Nisu mi htjeli dati status uzbunjivača

mars za zrtve korupcije sarajevo3

Sanjin Sinanović, koji ne može da dobije status uzbunjivača, istakao je da iz Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH nisu, kako je kazao, mogli prepoznati njegovu dobru volju

Ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH danas je povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u organizaciji nevladinih organizacija i udruženja održan “Marš za žrtve korupcije”.

Na maršu je učestvovalo oko stotinjak građana i nekoliko nevladinih organizacija i udruženja iz Sarajeva, Banje Luke, Bijeljine i Doboja.

Sanjin Sinanović, koji ne može da dobije status uzbunjivača, istakao je da iz Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH nisu, kako je kazao, mogli prepoznati njegovu dobru volju.

“Prepoznali su sve, moju dokumentaciju, prijavu, ali ne i moju dobru volju. Ja sam rekao da čovjek ima dobru volju kada ode u Narodnu kuhinju, u crkvu ili džamiju, ali ne i kada podnese zahtjev za status uzbunjivača. Nažalost, nisam ga dobio i pored svih prijava, ali nisam odustao. Čovjek koji je odlučivao o mom statusu uzbunjivača je prethodno ostvario saradnju s intitucijom koju sam prijavio za korupciju tako da me ne čudi da je moj zahtjev odbijen i da nisam dobio status uzbunjivača”, kazao je Sinanović novinarima.