Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

marš za žrtve korupcije

Karić: BH. pravosuđe je glavni razlog zbog čega imamo ovakav nivo korupcije (VIDEO)

Mars za zrtve korupcije 2

Događaj u organizaciji nevladinih organizacija, okupljenih oko oko Antikorupcijske mreže ACCOUNT, započeo je skupom ispred Vječne vatre, a nastavit će se u 12:45 okupljanjem na Trgu BiH 1, ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH

Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije danas je, u simboličnih 9 do 12 (11:51 sati), u Sarajevu počeo “Marš za žrtve korupcije”.

Događaj u organizaciji nevladinih organizacija, okupljenih oko oko Antikorupcijske mreže ACCOUNT, započeo je skupom ispred Vječne vatre, a nastavo se u 12:45 okupljanjem na Trgu BiH 1, ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

– Svim žrtvama korupcije i onim koji se tako osjećaju, želim da u ovoj borbi protiv te pošasti imamo puno bolje rezultate nego do sada. Prije svega, želim da dam podršku stanovnicima mostarskog naselja Uborak, jer njih su danas pripadnici MUP-a HNK silom rastjerali jer se bune zbog nelegalnog odlagališta otpada, rekao je okupljenim Eldin Karić, izvršni direktor CRMA.

Kako je istakao, na Dan borbe protiv korupcije, policija štiti korupciju u HNK.

– Danas se okupljamo što želimo obilježiti najznačajniji datum u modernoj historiji BiH, jer Dan borbe protiv korupcije je najvažniji dan u našoj zemlji, rekao je između ostalog Karić.

– Mislim da je BiH centralno mjesto na planeti gdje se treba ovaj datum obilježavati, dodao je Karić.

Karić je, također, u izjavi za medije istakao kako je pravosuđe jedan od glavnih razloga zbog čega imamo ovakav nivo korupcije.

– Sami ste svjesni da su u zadnjih godinu dana mnoge afere vezane za bh. pravosuđe. Javnost je upoznata sa vrlo konkretnim kriminalnim radnjama ljudi iz pravosuđa, ali naravno ništa se po tom pitanju ne dešava. Oni rade i dalje svoj posao, kao što su ga do sada radili, istakao je Karić.

Nakon okupljanja ispred Vječne vatre, okupljeni na Maršu su se uputili prema zgradi Parlamentarne skupštine BiH gdje je protest nastavljen.