Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Boga se bojimo puno, Vučića nimalo, Dodika k'o dorata svog”

denis becirovic n1

“Što se tiče Milorada Dodika, on sigurno neće moći provoditi politiku na mjestu člana Predsjedništva BiH koju je provodio do sada”, poručio je Denis Bećirović u emisiji Pressing na N1 komentirajući mogućnost da upravo s liderom SNSD-a bude dio državnog Predsjedništva nakon oktobarskih izbora.

“Njemu treba u oči reći ono što treba da čuje. Nažalost, nije bilo prilika da mu to kaže neko od onih koji su mu to trebali reći. Obično to govore sada pola godine pred izbore, a u prethodne četiri godine uglavnom su ćutali. On mora znati ako mu je adut neki vanjski faktor, da kad je riječ o vanjskom faktoru puno jači igrači, svjetske sile, stoje iza države Bosne i Hercegovine nego iza projekta razbijanja BiH. Tako da kako god okrene, i u BiH i u van BiH on je sigurni gubitnik u toj priči”, naglasio je Bećirović.

Opisao je svoje dosadašnje susrete s Dodikom.

“Ništa posebno, potpuno smo se razilazili. 2011. bio je jedan skup gdje on između ostalog rekao ‘da Bošnjaci nemaju oružja da odbrane BiH’. Moram reći da je bolje da zaboravi takve izjave, da se ne igra s vatrom u ovoj zemlji. Bošnjaci, Hrvati, Srbi i svi oni koji vole državu BiH, ako su imali mogućnost da se odbrane od četvrte vojne sile 1992. oni danas sigurno imaju legalnu i legitimnu mogućnost da u skladu s Ustavom i državnim institucijama odbrane najveću tekovinu 20. stoljeća, a to je da imamo državu Bosnu i Hercegovinu. Husein-kapetan Gradaščević je poručio jednoj od najvećih svjetskih sila u to vrijeme odnosno poslao jednu poruku koja je, parafraziram, glasila: Boga se bojimo malo, sultana nimalo, a vezira k'o dorata svog. Ja ću večeras Dodiku uputiti poruku, sličnu, koja glasi: Boga se velikog bojimo puno, Vučića nimalo, a Dodika k'o dorata svoga”, rekao je gost Pressinga N1 televizije Denis Bećirović.