gradsko vijeće

Bogićević jednoglasno izabran za gradonačelnika Sarajeva, čeka se njegova odluka

bogic bogicevic 5

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabrali Dragana Stevanovića iz reda srpskog naroda (općina Centar) i Mirelu Džehverović iz reda ostalih (općina Novi Grad)

Bogić Bogićević jednoglasno je izabran za novog gradonačelnika Sarajeva na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Bio je kandidat SDP BiH i 39 je gradonačelnik Sarajeva.

Bogićević je dao nemjerljiv doprinos očuvanju BiH, bio član predsjedništva SFRJ iz BiH od 1998. godine do 1991.godine, učesnik je historijske sjednice predsjedništva SFRJ kada je svojim glasom spriječio Jugoslovensku narodnu armiju da napravi vojni puč cijele države. Tokom opsade živio je i radio u Sarajevu.

Bio je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednik SDP BiH i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva i brojnih drugih priznanja.

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabrali Dragana Stevanovića iz reda srpskog naroda (općina Centar) i Mirelu Džehverović iz reda ostalih (općina Novi Grad).

U nastavku sjednice utrvđen je izbor članova Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Kako je rečeno na sjednici, za sat vremena bi trebala biti konačna odluka Bogića Bogićevića, da li će prihvatiti poziciju gradonačelnika.

Podsjetimo, Bogićević je povukao kandidaturu nakon glasanja za predsjedavajućeg GV na prošloj sjednici Gradskog vijeća.