Bolnica Dr. Irfan Ljubijankić među dobitnicima “Povelje 26. februar”

kb bihac

Vijećnici Gradskog vijeća Bihać danas su na sjednici jednoglasno podržali Odluku o dodjeli gradskih priznanja i nagrade grada Bihaća za 2016. godinu.

Nakon što je Komisija za odlikovanja i priznanja razmatrala sve pristigle prijedloge, gradskim vijećnicima predložene su osobe i institucije koje će na svečanoj sjednici GV Bihać 27. februara dobiti nagrade “Povelja 26. februar“, Plaketu branilaca-oslobodilaca grada Bihaća, Plaketu Grada Bihaća, Zahvalnicu Grada Bihaća i nagradu Japodski konjanik.

– Imali smo težak posao da odaberemo ovogodišnje dobitnike najvećih gradskih priznanja, budući da je pristigao veliki broj kvalitetnih prijedloga. Današnju odluku jednoglasno je podržalo gradsko vijeće i ono što je ove godine u odnosu na ranije izostalo jeste nagrada “Počasni građanin Bihaća“. Naime, ovogodišnji prijedlozi za ovu titulu nisu zadovoljili određene kriterije koji se odnose za ovu prestižnu nagradu koja ima svoju težinu i zaista to moraju biti pojedinci ili ustanove koje su dale nemjerljiv doprinos u razvoju grada Bihaća kroz svoj rad – istakao je predsjednik Komisije za odlikovanja i priznanja GV Bihać Adnan Habibija.

Ovogodišnji dobitnici najvećeg gradskog priznanja “Povelje 26. februar“ su Mersad Ćoralić-Kiro, Fikret Midžić i ZU Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać.

Plakete branilaca-oslobodilaca Bihaća dobit će pripadnici IDČ “Tigrovi“ 502. Viteške brdske brigade, Dževad Felić, Sejad Hambašić, Edhem Alibegović-Moka, Huse Tutić, Bekir Goretić, Sead Kličić, Edham Ibrišimović, Meho Merdanić, Smail Islamović-Dajdža, Janda Frančeski, Senad Dedić, Almir Bajrić-Lav i Osman Saračević-Didin.

Dobitnici Plakete Grada Bihaća su Reuf Ljubijankić, Rasema Mirza Ibrahimpašić, Admir Lješčanin, Moto klub “Stara Karabaja“ Bihać i Udruženje “Radosti druženja“ Bihać.

Jednoglasnu podršku gradskih vijećnika za nagradu Zahvalnica Grada Bihaća dobili su Began Dizdarević, Jasmin Halilagić, Husnija Felić,Jasmin Muslić, Raif Ferhatović i Selma Selman. Nagrada grada Bihaća “Japodski konjanik“ ove godine biti će uručene Hadisu Ramiću, Aldinu Mahmutoviću i Daliboru Đumiću.

Povodom obilježavanja Dana grada Bihaća, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić dodijelit će posebno priznanje grada Bihaća Jusufu Lonić i to za istaknuti lični doprinos i posebne zasluge u sferi društveno-političkog života, a posebno u oblasti obrazovanja i kulture, zalaganje u realizaciji projekata, te unapređenju životne i radne sredine građana grada Bihaća, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.