Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolnica dr. Solaković liječi oboljenja vena na najsavremenije načine

solakovic_1 copy

Specijalna kardiovaskularna bolnica dr. Solaković, smještena u strogom centru Sarajeva na adresi Krivajska broj 1, prva je bolnica zapadnog tipa koja liječi oboljenja vena i krvnih sudova na najsavremeniji način.

Opremljena jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa kupatilima, restoranom, dnevnim boravkom, teretanom kao i zelenom površinom oko samog objekta ima za cilj da pacijentu pruži potpunu medicinsku uslugu, a da pritom čini da se osjeća kao da je kod kuće, ili u hotelu.

Doktor Emir Solaković, specijalista opšte, srčane i vaskularne hirurgije, kaže da bolnica pruža širok spektar usluga liječenja.

“Kad pacijent uđe u bolnicu, imat će mogućnost izbora, može se odlučiti za konzervativno liječenje, ili za operativni zahvat. Bolnica je specijalizirana za oboljenja venskog sistema, te daje najmoderniji operativni tretman kao i najsavremenije dopunsko liječenje u hiperbaričnoj komori”, kaže doktor Solaković.
Hirurški dio, nastavlja Solaković, obavlja se po najsavremenijim svjetskim standardima.

Dr. Solaković: Vene i kad ne bole mogu biti u opasnosti

Oboljenja kardiovaskularnog sistema jedan su od najčešćih tipova bolesti u Bosni i Hercegovini.

Doktor Solaković preporučuje pacijentima da kada primijete simptome poput proširenih vena na nogama, dođu na pregled kako bi se ustanovilo da li ima potrebe za liječenje.

“Dođite na prvi pregled, to je moj savjet. Vene i kad ne bole mogu biti u opasnosti, potrebno je ustanoviti ima li potrebe za liječenjem, a mi vam možemo pružiti kompletnu uslugu”, kaže doktor Solaković.

Bolnica pacijentima omogućava najsavremenije dopunsko liječenje u hiperbaričnoj komori

Nakon dijagnoze, po potrebi, hirurški tim na čelu sa doktorom Solakovićem vrši lasersku operaciju uklanjanja vene pod lokalnom anestezijom, za razliku od zastarjelih metoda rezanja vene koje su se vršile nakon uspavljivanja pacijenata. Pacijenti, tvrdi doktor Solaković, isti dan idu kući i normalno nastavljaju sa životnim aktivnostima.

Pacijenti isti dan idu kući i normalno nastavljaju sa životnim aktivnostima

Pored višestruko nagrađivanog doktora Emira Solakovića, autora mnogobrojnih knjiga o medicini, na ovoj univerzitetskoj bolnici rade profesori i bivši šefovi klinika.

Doktor Haris Tanović, abdominalni hirurg koji liječi stomačna oboljenja, doktor Bećir Heljić, endokrinolog i internista, te dijabetolog koji liječi pacijente koji boluju od šećerne bolesti, i doktor Sead Mulahasanović, torakalni hirurg.