Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija

Borenović: Ekspoze Borjane Krišto ne bavi se ključnim problemima građana

borenović
branislav borenovic – db (1)
Branislav Borenović

Napominje da je očigledno u ovom slučaju napravljen kompromis “iza scene”, te da nije bilo hrabrosti da se napiše nekoliko rečenica oko NATO puta BiH

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović nazvao je ekspoze Borjane Krišto (HDZ), koju je danas Dom imenovao za predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, “laganim političkim štivom“ u kojem nema najvažnijih, konkretnih ekonomskih pitanja.

– Tu mislim na ukidanje akciza na šest mjeseci, pojeftinjenje cijena goriva i smanjenje stope PDV-a, kako bi pojeftinile barem osnovne životne namirnice, što zanima sve građane BiH. Imam osjećaj da se ovdje radi o staroj politici koja će ostati i ništa se konkretno neće desiti – izjavio je Borenović.

Napominje da je očigledno u ovom slučaju napravljen kompromis “iza scene”, te da nije bilo hrabrosti da se napiše nekoliko rečenica oko NATO puta BiH.

– Imam osjećaj da su fotelje moćnije od ispunjavanja datih obećanja građanima BiH, od kojih zavisi život svakog građana i privrednika ove zemlje. Ukidanje akcize na gorivo i smanjenje PDV-a su dva najvažnija pitanja u BiH u ovom trenutku – zaključio je Borenović.