BiH

predsjednik PDP-a

Borenović podnio Tužilaštvu BiH prijavu protiv Dodika

21/05/2020

Za pomenuto krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović podnio je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH za krivično djelo „neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje“.

– Dodik je to priznao tokom obraćanja poslanicima na sjednici Narodne skupštine RS – naveo je Borenović.

Za pomenuto krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

– Dodik je priznao da je vršio i da u kontinuitetu vrši krivično djelo neovlašćenog prisluškivanja trećih lica, u ovom slučaju članova opozicionih stranaka – rekao je Borenović.

To je, dodaje, presedan po kojem bi u normalnoj zemlji već reagovali organi unutrašnjih poslova po nalogu Tužilaštva i da bi Dodik još sinoć bio priveden i saslušan.

– Radi se o članu Predsjedništva koji je priznao krivično djelo i to, ni manje, ni više pred govornicom najvišeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj. Budući da nadležni organi nisu reagovali, naša je obaveza da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo nije samo priznanje krivičnog djela, nego su dovedeni u pitanje i osnovni ustavni principi na kojima je zasnovano funkcionisanje ovog društva – kazao je Borenović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.