BiH

vanredni izbori

Borenović: Sigurni smo u veliku pobjedu u Prijedoru našeg zajedničkog kandidata

25/10/2021

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osvrnuo se na proteste opozicije koji su održani 2. oktobra

Danas smo imali vrlo uspješan sastanak na kojem je dogovoreno da će do petka biti formirana koalicija za izbore u Prijedoru, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata. Prijedor je mjesto u kojem se donosi jedna od najvažnijih odluka za budućnost Republike Srpske i bit će veliki pokazatelj pravca u kojem će ići Republika Srpska nakon izbora 2. oktobra naredne godine. Sigurni smo u veliku pobjedu našeg zajedničkog kandidata na prijevremenim izborima u Prijedoru – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka stranaka opozicije kojem je bio domaćin, a kojem su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, predsjednik SPS-a Goran Selak i predstavnik Liste za pravdu i red Mladen Aničić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osvrnuo se na proteste opozicije koji su održani 2. oktobra.

– Dogovorili smo se da ćemo proteste nastaviti, jer niti jedan od ranijih zahtjeva nije ispunjen. Danas smo formirali zajednički tim koji će do kraja sedmice definisati ključne pravce djelovanja. Isporučili smo zahtjeve vlasti, nisu ispunjeni, tako da će protesti biti nastavljeni, istakao je Šarović.

Predsjednik DNS-a govorio je o djelovanju Kluba SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštie BiH.

– Naš Klub će postupati u skladu sa zaključcima koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i koji jasno kažu da ne postoje uslovi za odlučivanje srpskih predstavnika na nivou zajedničkih institucija. Postoji dobra volja da se odazovemo zajedničkom sastanku parlamentaraca iz Republike Srpske sutra u Parlamentu, ali u odlučivanju nećemo učestvovati jer tako štitimo i dostojanstvo NSRS – rekao je Nešić.

Predsjednik SPS-a Goran Selak rekao je da su promjene neminovne i da je pitanje dana kada će aktuelna vlast otići sa političke scene Republike Srpske.

– Dogovorili smo snažniju koordinaciju poslaničkih klubova i grupa u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od svih političkih aktera tražimo da se Narodna skupština i njeni zaključci poštuju. Kad god je stvarno ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske, naše stranke će u NSRS prve stati u odbranu, ali nećemo dozvoliti obmanjivanje građana zloupotrebom nacionalnog interesa, istakao je Selak, a prenosi u saopćenju Informativna služba PDP-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.