BiH

Bosanski Petrovac konačno će imati barem jednu banku

29/11/2015

Opština Bosanski Petrovac do kraja godine dobiće poslovnicu BBI banke nakon što je, uvođenjem privremene uprave u Banku Srpske, ostala bez jedine finansijske institucije na teritoriji cijele opštine.

Epilog je to pregovora rukovodstva ove opštine s predstavnicima banaka u BiH, tako da će od početka sljedeće godine poslovnicu u ovom malom krajiškom gradiću otvoriti Bosna bank international (BBI).

Zlatko Hujić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, rekao je da su završeni pregovori sa BBI, čije je sjedište u Sarajevu, tako da će prvih dana nove godine početi s radom nova poslovnica.

“Opština im je bez bilo kakvih naknada dala poslovni prostor u sklopu zgrade opštinske administracije na period od sedam godina, gdje će plaćati samo struju i telefon, imaju obezbijeđen parking prostor”, rekao je Hujić.

On je naglasio da će time biti riješen problem privrednika, koji su zbog nedostatka poslovnice ijedne banke prinuđeni da obavljaju platni promet ili da pazare nose u banke koje se nalaze u najbližim opštinama Ključ ili Bihać, a koje su udaljene i više od 50 kilometara.

Hujić je rekao da su u Banci Srpske ostali zarobljeni depoziti građana, poljoprivrednici ne mogu podići svoje podsticaje, dok su zarobljena i sredstva komunalnih preduzeća opštine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.