BiH

Bosić: Dodik i Marković nemaju pravo da drže lekcije o moralu

28/04/2018

Milorad Dodik i Milica Marković nemaju pravo da drže lekciju nikome, niti da pričaju o moralu, poštenju i patriotizmu, tvrdi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

-Radi se o beskrupuloznim i pohlepnim ljudima opasnih namjera kojima nikada nije dosta. Čak neće iz svog džepa da plate ni banjsko liječenje – ustvrdio je Bosić.

Kada je u pitanju istraga u Vijeću Evrope o sumnji da je Azerbejdžan podmićivao poslanike Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, istraga je potvrđena. I ja je nisam izmislio, kaže Bosić i dodaje da je istraga vođena i predmet toga, između ostalih, bila je i poslanica iz BiH Milica Marković iz SNSD-a.

-Zbog čega pokušava da lažima prikrije da je bila osumnjičena i da je bila na spisku mogućih podmićivanih poslanika, to zna ona, a ne ja. Istražna komisija je zaključila da nema direktnih dokaza o korupciji u slučaju Marković, ali to ne znači da nije bilo korupcije. Po toj logici u RS nema korupcije jer se ne procesuiraju kriminalci iz vrhova vlasti. Komisija očekuje od istražnih organa zemalja čiji su poslanici umješani da sprovede policijsku istragu, pošto komisija nije imala taj mandat. Hoće li se to desiti i u slučaju Milice Marković zavisi od Tužilaštva BiH. Ja nisam pokrenuo tu istragu o kojoj priča cijela Evropa, kazao je Bosić, saopćeno je iz SDS.

Naglašava “da je moral, poštenje i patriotizam Dodik pokazao odnosom prema RS i njenim institucijama koje su urušene i koje je bezočno iskoristio za lično bogaćenje sebe i svoje porodice”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.