Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tudor: Igrači Udinesea su depresivni i uznemireni

tudor

Hrvatski trener Igor Tudor sutra će debitovati na klupi Udinesea u gostujućem ogledu kod Beneventa, posljednjeplasiranog tima Serije A. Tim iz Udina je u nevjerovatnom nizu od 11 poraza, zbog čega je tokom sedmice i smijenjen trener Massimo Oddo, a za njegovog nasljednika postavljen Tudor. Hrvat je kazao da su igrali Udinesea depresivni i uznemireni, što je normalno nakon velike serije negativnih rezultata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od ekipe koja je sigurna u sredini tabele Udinese je stigao blizu opasne zone i bodovi protiv otpisanog Beneventa su mu neophodni.

“Rekao sam momcima da se pogledaju u ogledalo i pomisle na ono što je važno. Zatekao sam tim kakav sam i očekivao nakon 11 poraza zaredom. Oni su dobri momci i nisu naviknuti na ovakve situacije. Depresivni su i uznemireni, što je normalno. Uradio sam ono što sam mogao za ovo kratko vrijeme, kako na terenu tako i na njihovom mentalitetu. Očekujem dobru igru protiv Beneventa”, kazao je Tudor za italijanske medije i dodao:

“Poraz u 11 utakmica zaredom već je sam po sebi veliki teret na njihovim ramenima, ne smijemo im stavljati dodatni pritisak. Jedini način da se taj pritisak smanji je dobar rezultat.”

Tudor je rekao i da se osjeća lijepo što se vratio u Italiju, gdje je kao fudbaler imao priliku igrati za Juventus i Sienu. U trenerskoj karijeri Tudor je vodio Hajduk, PAOK, Karabukspor i Galatasaray.

Utakmica 35. kola Serije A između Beneventa i Udinesea igraće se sutra sa početkom u 15 sati. Domaćin je posljednji na tabeli sa svega 17 bodova, dok su gosti 15. poziciji sa 33 boda, četiri više od SPAL-a koji je u zoni ispadanja.