BiH

Član Predsjedništva SDS-a

Bosić: Košarac je na najgrublji način pokazao svu svoju bahatost

05/05/2020

Osjećam stid što Košarac i njemu slični predstavljaju RS i narod kojem pripadam, rekao je Bosić

Onaj ko krši odredbe zaštite javnog zdravlja građana u čijem donošenju je i sam učestovao i lažno propagirao ostanak kod kuće, ne može da bude ministar – ukazao je danas delegat u Domu naroda i član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

On je kritikovao prisustvo ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staše Košarca na sinoćnoj zabavi u jednom restoranu u Sarajevu, na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom pandemije virusa korona.

– Umjesto da svojim ponašanjem bude primjer građanima, koji se već mjesecima pridržavaju svih propisanih mjera i borave u svojim kućama, Košarac je na najgrublji način pokazao svu svoju bahatost, pokazavši da niti ga je briga za javno zdravlje građana niti za propise u borbi protiv epidemije. Osjećam stid što Košarac i njemu slični predstavljaju RS i narod kojem pripadam. Ako je takav lik jedan od najistaknutijih igrača u ‘reprezentaciji iz RS u Sarajevu‘, onda se ni Republici Srpskoj ni narodu ne piše dobro – kazao je Bosić, saopćeno je iz SDS-a.

Podsjetio je da su sad jasne poruke direktora UKC-a Banja Luka Vlade Đajića, da se ne aplaudira zdravstvenim radnicima već neodgovornim pojedincima.

– Đajić je mislio očigledno na svog partijskog kolegu Stašu Košarca kada je govorio o neodgovornim pojedincima zbog kojih se raširila zaraza. Prije nego počnu držati lekcije građanima koji se od početka pandemije uzorno ponašaju, neka Đajić i Nenad Stevandić održe jedno predavanje svojim političkim saborcima o rizicima neodgovornosti, bahatosti i političkog ludila koji šire za vrijeme pandemije virusa korona – zaključio je Bosić.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarca izvinio se građanima zbog nepromišljenog postupka, kako je naveo, nakon što je prisustvovao sinoćnjoj proslavi rođendana u Sarajevu, kazavši da prihvata te da će snositi odgovornost za to.

Njegov stranački šef, Milorad Dodik, rekao je za medije u RS da je Košarac, prisustvom na sinoćnoj privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tokom epidemije virusa korona, napisao kraj svog političkog puta, te da u tom pogledu nema nikakve dileme.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.