delegat sds-a u domu naroda

Bosić: Odgađanje budžeta će imati reperkusije na provođenje lokalnih izbora

bosic dom naroda psbih
SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici, koja je počela danas u Sarajevu, razmatrati izmjene Izbornog zakona kojima bi se ukinulo pravo da na izborima budu birane, zbog ratnih zločina, osuđene osobe.(Foto FENA/Almir Razić)

Dom naroda formirao je komisiju za usaglašavanje koju iz ovog doma čine Dušanka Majkić, Asim Sarajlić i Lidija Bradara

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) izjavio je da će današnje odgađanje usvajanja budžeta imati reperkusije na provođenje lokalnih izbora u BiH.

– Imam potrebu da se na neki način izvinim za izjavu koju sam dao ranije jer sam bio uvjeren da će danas budžet biti usvojen u drugom čitanju u identičnom tekstu i da će početi da važi. Nisam vjerovao da oni koji donose odluke mogu biti toliko drski da glasaju u korist odgađanja budžeta, odnosno njegovog neusvajanja – rekao je Bosić nakon sjednice Doma naroda.

Naveo je da iza čitave situcije u vezi s budžetom stoji nešto što bi se moglo nazvati „mostarski scenario za čitavu BiH“.

Dom naroda Parlamentarne skupštine usvojio je Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu u različitom tekstu kakav je usvojen na Predstavničkom domu, zbog čega će tekst morati na usaglašavanje.

Dom naroda formirao je komisiju za usaglašavanje koju iz ovog doma čine Dušanka Majkić, Asim Sarajlić i Lidija Bradara.