BiH

Bosić odgovorio Dodiku: Kukavički je skrivati se iza opozicije

10/02/2016

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je kukavički se skrivati iza opozicije i poziva predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne obmanjuje više javnost i ne sprječava održavanje referenduma u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH.

-To je zakonska obaveza, jer je odluku o referendumu donijela Narodna skupština Republike Srpske, kaže predsjednik Bosić i dodaje da se Milorad Dodik „stavio iznad i najvećeg zakonodavnog organa u RS“.

Ističe da nepromišljenim potezima Dodik nastavlja da urušava ustavni položaj Narodne skupštine RS-a tako što sprečava da se sprovede skupštinska odluka o sprovođenju referenduma.

-Pokazujete politički kukavičluk kao da ste se nečega uplašili i nećete da raspišete referendum kojim građanima Republike Srpske obećavate već deset godina. Pozivam Vas, još jednom, da se ne skrivate iza opozicije nego da organizujete referendum, a ja lično i članovi Srpske demokratske stranke ćemo izaći na referendum i obaviti svoju zakonsku i građansku obavezu, poručio je Dodiku predsjednik SDS Mladen Bosić u pisanoj izjavi.

Dodik je ranije izjavio da je pitanje referenduma u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH na čekanju sve dok ne bude konsenzusa svih stranaka o tom pitanju.

Savez za promjene je donio odluku da neće glasati ni za jednu inicijativu o izjašnjavanju građana, sve dok se ne provede referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, ističući da Dodik manipuliše skupštinskom odlukom o referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH i da nikada nije imao ni namjeru da se provede izjašnjavanje građana.

Odluka o tom referendum skupštinska većina u RS-u je usvojila još sredinom prošle godine, ali iako je prošla sve potrebne procedure nikada nije objavljena u “Službenom glasniku RS-a”.

Dodik je ranije tvrdio da će on odlučiti kada će to biti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.