Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delegat u domu naroda

Bosić: Sumnjam da će akcize na gorivo biti ukinute u ovom sazivu Parlamenta BiH

mladen bosic fena

On je čak izrazio sumnju da će sjednica Doma naroda PSBiH za koju se očekuje da će biti održana u augustu biti i održana, te da on pretpostavlja da je u stvari današnja sjednica bila i posljednja u ovom sazivu

Mladen Bosić, delegate SDS-a u Domu naroda Bosne i Hercegovine u izjavi novinarima nakon današnje sjednice tog Doma izrazio je pesimizam u pogledu konačnog usvajanja izmjena Zakona o akcizama BiH s kojim bi došlo do pojeftinjenja goriva.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ/Fokus.ba

Bosić je rekao da stranke na vlasti razvlače donošenje odluka koje bi bile u korist građana i da on smatra da s obzirom na dosadašnju praksu, akcize neće moći biti ukinute u ovom sazivu Parlamenta BiH.

On je čak izrazio sumnju da će sjednica Doma naroda PSBiH za koju se očekuje da će biti održana u augustu biti i održana, te da on pretpostavlja da je u stvari današnja sjednica bila i posljednja u ovom sazivu.

Podsjećamo, delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini u prvom čitanju, koji predviđa ukidanje akcize na naftne derivate na period pola godine uz mogućnost da Vijeće ministara BiH po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca, a o čemu je Fokus već izvijestio.

Međutim, tek bi trebalo da se delegati izjasne o amandmanima na ovaj zakon i to na posljednjoj sjednici Doma predviđenoj za august, a koja je veoma neizvjesna zbog predstojećih izbora, a na što je ukazao i delegat u ovom domu Mladen Bosić.