Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosić: Zakazale sigurnosne agencije u Sarajevu, Dodik pravi svoj SDS

BiH

mladen-bosic113

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić smatra da je problem zbog kojeg je jučer došlo do napada na srbijanskog premijera Aleksnadra Vučića u Potočarima to što nije bilo nikakve saradnje između policijskih službi.

-Zakazale su bezbjednosne agencije u Sarajevu i tu nema nikakve dileme. Ja ne mogu da vjerujem da nije bilo moguće obezbijediti prazan prostor u tih 20-ak metara kuda je delegacija Srbije trebalo da izađe – kazao je danas Bosić u izjavi novinarima u Prijedoru.

[pull_quote_right]Ocjenjuje i da će jučerašnji događaj možda razgolititi ko je taj ko ne želi napredak, bolje odnose i pomirenje na ovom prostoru[/pull_quote_right]

Smatra da su jučerašnjim napadom na Vučića u Potočarima dodatno narušeni odnosi između BiH i Srbije i da je to proces koji se dešava već najmanje posljednjih šest mjesec.

-U februaru smo dobili prvu informaciju o aktivnostima za razne rezolucije. U ovih pola godine je politika, ne samo iznutra nego i izvan BiH, bila je zaoštravanje odnosa i to je kulminiralo jučer na komemoraciji u Srebrenici – rekao je predsjednik SDS-a.

Ocjenjuje i da će jučerašnji događaj možda razgolitit te odnose, ko je taj ko ne želi napredak, bolje odnose i pomirenje na ovom prostoru.

Komentirajući obnoviteljsku skupštinu Izvornog SDS-a koja je održana u Banjoj Luci, Bosić je naveo da „predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pokušava da napravi svoj SDS kao što je to bio slučaj sa strankom Dragana Kalinića na pretprošlim izborima, pa Dragomira Jovičića na prošlim izborima“.