Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bosna Sema odgojno-obrazovne institucije otvorene za svaku vrstu saradnje

medjunarodna skola

Bosna Sema odgojno-obrazovne institucije izražavaju sućut i suosjećanje sa porodicom tragično preminulog bivšeg učenika Međunarodne škole u Sarajevu Mahira Rakovca i navode da su “otvoreni za svaku vrstu saradnje s institucijama koje rade na rasvjetljavanju tog nemilog događaja”.

– Duboko smo potreseni nemilim događajima koji su se, kako navode mediji, desili unutar školskog kompleksa. Vrata naših obrazovnih institucija su otvorena za svaku vrstu saradnje s institucijama koje rade na rasvjetljavanju tog nemilog događaja. Svi podaci koje bi eventualno bili potrebni za efikasniju i ažurniju istragu dostupni su po zahtjevu istražnih organa, bilo da se radi o pojedinačnim detaljima ili pisanoj korespodenciji koju evidentiramo i arhiviramo – navodi se.

U saopćenju za javnost ističu da će “Bosna Sema odgojno-obrazovne institucije u narednom periodu dati punu podršku istražnim organima da bi se što prije i efikasnije kaznili počinitelji u skladu s finalnim rezultatima istrage“.

– Ukoliko rezultati finalne istrage budu upućivali na polaznike ili uposlenike odgojno- obrazovnih institucija Bosna Sema, spremni smo najstrožije kazniti počinitelje te sve podatke vezano za konkretan slučaj predati primarno istražnim organima, a nakon toga uputiti i javnu osudu da bi se dodatno počinitelji diskreditirali i trajno osudili na najstrožiji mogući način – ističe u saopćenju za javnost PR Služba Bosna Sema obrazovnih institucija.

Uz posebnu sućut i suosjećanje koje „upućuju porodici malog Mahira koji na veliku žalost više nije sa nama“ u saopćenju navode i to “da su Bosna Sema odgojno- obrazovne institucije i ustanove kojima je primarna funkcija odgoj i obrazovanje, od 1996., od kada i aktivno djeluju u BiH, činile mnogo na promociji odgoja i obrazovanja generacija mladih i uspješnih ljudi koji su ujedno bili ili jesu njihovi polaznici“.

– Kako djelujemo na širem prostoru Bosne i Hercegovine primarno smo usmjereni i na očuvanje historijskog, ali i kulturnog naslijeđa BiH, te promociju BiH kroz direktni obrazovni proces kojeg pohađaju ne samo učenici iz BiH nego i iz cijelog svijeta. Tim više smo dužni da poštujemo sve zakone i pravilnike BiH kako kroz realizaciju odobrenih nastavnih planova i programa tako i kroz direktno poštovanje Ugovora o osnivanju Bosna Sema obrazovnih institucija koje čine predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, fakulteti i univerziteti u kojima se provodi nastavni plan propisan zakonima pisanim u BiH – saopćila je PR Služba Bosna Sema obrazovnih institucija.