Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

porpisan ugovor

“Bosnalijek” donira lijekove državnom zatvoru

foto donacija

Potpisnici Ugovora su izrazili zadovoljstvo kao i uspješnu dosadašnju saradnju koja će se uz obostranu podršku nastaviti i u narednom periodu

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH i farmaceutska kompanija “Bosnalijek” potpisali su Ugovor o donaciji lijekova koji su namijenjeni u svrhu redovnih terapija i drugih potreba pritvorenika i zatvorenika Zavoda.

Prilikom otvaranja i stavljanja u funkciju prvog državnog zatvora i jasne potrebe ove bitne ustanove po pitanju zdravstvene zaštite njenih pritvorenika i zatvorenika, “Bosnalijek” je izašao u susret i izrazio spremnost da pomogne Zatvoru kao najveći industrijski proizvođač lijekova u BiH, saopšteno je iz Ministarstva pravde u Savjetu ministara.

Tim povodom su vršilac dužnosti upravnika zatvora Siniša Perković i Diana Košarac, ispred Službe zdravstvene zaštite Zavoda, iskazali zahvalnost na ovoj vrijednoj i potrebnoj donaciji “Bosnalijeka”.

Potpisnici Ugovora su izrazili zadovoljstvo kao i uspješnu dosadašnju saradnju koja će se uz obostranu podršku nastaviti i u narednom periodu.