Širom BiH

Bosnalijek donirao dezinfekciona sredstva ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju

bosnalijek donacija (1)

Bosnalijek je u proteklih sedam decenija uvijek imao snažnu vezu sa svim našim građanima čije povjerenje u naše proizvode je omogućilo rast i razvoj kompanije

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek, u povodu obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, realizira akciju doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju širom BiH.

Donacije su do sada uručene JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, JU Zavod za odgoj i obrazovanje djece sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba s poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica, JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, JU Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama LOS ROSALES Mostar i Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama Mostar.

Generalni direktor Nedim Uzunović ističe da je Bosnalijek od početka pandemije COVID-19 svoje poslovanje u potpunosti fokusirao na snabdijevanje medicinskih ustanova i građana Bosne i Hercegovine svim svojim proizvodima, ali se istovremeno ulažu maksimalni napori da se i što većem broju javnih obrazovnih ustanova pruži pomoć u osiguravanju uslova za njihov nesmetan rad.

„Pokrenuli smo akciju doniranja naših dezinfekcionih proizvoda ustanovama za edukaciju i odgoj najugroženije djece širom Bosne i Hercegovine, svjesni potrebe za dodatnim finansijskim izdvajanjima ovih ustanova u cilju osiguranja poštivanja epidemioloških mjera i zaštite zdravlja, kako korisnika ovih ustanova, tako i njihovih zaposlenika. Bosnalijek je u proteklih sedam decenija uvijek imao snažnu vezu sa svim našim građanima čije povjerenje u naše proizvode je omogućilo rast i razvoj kompanije. Stoga ćemo nastaviti ovu i slične akcije i u budućnosti”, ističe Uzunović.

Bosnalijek, također od početka pandemije COVID-19, u kontinuitetu donira lijekove i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine i u proteklih godinu i pol, brojne donacije dostavljene su u sve kliničke centre te brojne bolnice i domove zdravlja širom Bosne i Hercegovine. Ovakve akcije će biti nastavljene i dalje.