Turistička zajednica KS

Božić još jedna slika multikulturalnosti Sarajeva

strosmajerova_katedrala3333

Naglašavaju da je Božić zaživio u bh. društvu te da ga slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje

Turistička zajednica Kantona Sarajevo uputila je čestitku katolicima u Bosni i Hercegovini u povodu Božića.

Sarajlije Božić provode u krugu porodice i prijatelja, a neki se odluče za slavlje i u restoranima. Grad tokom praznika obiluje različitim sadržajima, te između ostalog, na Holiday Marketu možete uživati uz Jazzy Christmas with Marija Šestić Jazz Guerilla. Gdje god da se nalazite ovog Božića, želimo vam da ovaj blagdan provedete u miru i radosti, oduševljeni i otvorena srca – istaknuto je u čestitki Turističke zajednice.

Naglašavaju da je Božić zaživio u bh. društvu te da ga slave i oni koji ne poznaju njegovo teološko i vjerničko značenje.

 

– Ako u periodu božićnih praznika boravite u Sarajevu, jedno je sigurno, osjećat ćete se kao u svom domu – navedeno je.

Dodaju i da Sarajlije tradicionalno odlaze u Katedralu Srca Isusova na misu ponoćku koja obilježava dolazak praznika, a da se nerijetko na ovoj misi katolicima pridruže i građani drugih vjera. To je, naglašavaju, još jedna slika multikulturalnosti glavnog grada BiH.

Ponoćka se obilježava i u drugim crkvama širom grada.

– Odlučite li se za ponoćku u crkvi sv. Ante Padovanskog na Bistriku moći ćete uživati u pjevanoj liturgiji, božićnim jaslicama i pučkim božićnim pjesmama. Ova crkva je iznutra i izvana lijepo oblikovana, puna mira i sabranosti, tiha, mistična – istaknuto je u čestitki, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.