Sarajevo

Bradara i Sattler razgovarali o izazovima formiranja Vlade FBiH

lidija bradara johann sattler ured predsjednika fbih

Prema riječima Sattlera, Evropska unija, odnosno Ured koji predstavlja, nastavit će pratiti sve procese u Bosni i Hercegovini s nadom kako će vlast na svim nivoima BiH biti što prije uspostavljena

Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler danas je posjetio predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine Lidiju Bradaru. Na sastanku je razgovarano o uspostavi vlasti u Federaciji odnosno trenutnim izazovima s formiranjem Vlade FBiH.

Razgovarano i o nužnim reformskim procesima, odnosno prioritetnim zakonima evropskog puta BiH.

Prema riječima Sattlera, Evropska unija, odnosno Ured koji predstavlja, nastavit će pratiti sve procese u Bosni i Hercegovini s nadom kako će vlast na svim nivoima BiH biti što prije uspostavljena.

Bradara je iskazala volju za dijalogom glede svih važnih tema te istaknula nužnost uspostave međusobnog povjerenja kao preduslova za saradnju na korist svih.

– Bosna i Hercegovina je zemlja konstitutivnih naroda i ostalih građana. Naše razlike su naša prednost i bogatstvo – kazala je, između ostalog, Bradara, saopćeno je iz njenog kabineta.