Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobila podršku

Bradara: Nadam se da ćemo u zakonskom roku dobiti Vladu Federacije BiH

lidija bradara fena

Bradara je nakon sjednice izrazila zahvalnost svim poslanicima, te dodala da vjeruje da će Dom naroda danas poslijepodne potvrditi izbor

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH danas su na vanrednoj sjednici dali podršku kandidatima za rukovodstvo Federacije BiH, a riječ je o Lidiji Bradari, Refiku Lendi i Igoru Stojanoviću, kandidatima za predsjednika i potpredsjednike FBiH iz reda hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda.

Bradara je nakon sjednice izrazila zahvalnost svim poslanicima, te dodala da vjeruje da će Dom naroda danas poslijepodne potvrditi izbor.

– Nakon toga nas troje izabranih trebamo odmah sjesti i dogovoriti se. Idemo korak po korak i vjerujem da ćemo uspješno i taj posao završiti tako da bi do večeras mogli znati ko je predsjednik, a ko potpredsjednici Federacije BiH i to je prva faza u uspostavi izvršne vlasti u FBiH – navela je Bradara.

Danas bi, kako je dodala, u tom smislu trebali danas završiti proces imenovanja, dogovore i odluke, a potom slijedi proces konsultacija i u roku od 30 dana koristit će sve demokratske i Ustavom propisane mogućnosti kako se dolazi do imenovanja Vlade FBiH.

– U našem Ustavu ne postoji imenovanje premijera, nego imenovanje Vlade FBiH i obavljaju se konsultacije i koriste demokratski mehanizmi kako bi se došlo do toga. Nadam se da ćemo to što prije napraviti i dobiti Vladu FBiH u zakonom predviđenom roku – istakla je Bradara.