Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bradara: Očito su da neki dobili zadaću koju je teško sprovesti

lidija_bradara333

Predsjedavajuća Doma naroda Federalnog parlamenta Lidija Bradara izjavila je da je predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji potreban neprestani dijalog s obzirom na to da je izborna godina i da se odnosi kompliciraju.

– Očito su neki dobili zadaću koju moraju sprovesti, a koju je teško sporvesti u ovakvim okolnostima – naglasila je Bradara nakon današnjeg sastanka predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti na kojem nije postignut dogovor u vezi daljnjeg funkcionisanja vlasti u FBiH.

Slična situacija između koalicionih partnera desila se i prošle godine, što prema Bradarinim riječima, pokazuje da se dešavaju problemi kada „nema dijaloga“.

– U ovom trenutnu bitno je razumijevanje imajući na umu da smo svi mi ipak partneri. Vrijednost Bosne i Hercegovine je da niko ništa ne može sam. Zato je očito da se mora uložiti više napora kako bi se ova situacija prevazišla – zaključila je Bradara.

Do narednog sastanka za sedam dana unutar Vlade i oba doma Parlamenta FBiH trebaju se intenzivirati razgovori kako bi se osigurao normalan rad tih institucija i otkočio reformski proces.