Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bradara: Pripremaju se izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću

bradara

Federalno ministarstvo finansija priprema u vidu prijedloga izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću.

– Imamo oko 60 inicijativa, koje se uglavnom odnose da Vlada ponudi rješenje za određena pitanja u različitim oblastima – kazala je predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Smatra da u ovoj oblasti ima veoma puno problema.

– Sve i ukoliko netko želi postići da se ugase ili zabrane sve igre na sreću, gdje moramo voditi računa o svim priređivačima igara na sreću, pojavit će se neko sivo ili crno tržište koje će priređivati igre na sreću.

– Ovaj prijedlog je neprihvatljiv u predizborno vrijeme – neko sjedne napiše zakon – dodala je Bradara.

Navodeći da tržište igara na sreću nije kvalitetno uređeno potredsjedavajući Doma naroda Jasenko Tufekčić kaže da prioritetno treba raditi na izradi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.

– To treba pod hitno riješiti to jest na najbolji način urediti oblast igara na sreću – poručio je Tufekčić.

Zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević ranije je istakla da je, između ostalog, predviđeno da se prema sjedištu poslovnica, preduzeća koja se bave priređivanjem igara na sreću, plaća porez na dohodak.

– Vlada radi na sveobuhvatnijim izmjenama, uz konsultacije više institucija. To može uticati da više prijedloga za izmjene tog zakona bude u proceduri – navela je Milićević.