Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bradara razgovarala s predstavnicima SSSBiH o Zakonu o radu

lidija-bradara

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara razgovarala je danas s izaslanstvom Saveza samostalnih sindikata BiH na čelu s predsjednikom Ismetom Bajramovićem o Zakonu o radu FBiH koji će se sutra u formi prijedloga, uz ostale točke, naći na dnevnom redu sjednice tog doma.

Sindikalni čelnici su od predsjedateljice Bradara zatražili povlačenje Prijedloga zakona o radu s dnevnog reda zbog izostanka dijaloga predlagača sa Sindikatima koji za sutra, uoči sjednice, najavljuju prosvjede pred zgradom Parlamenta FBiH.

Predsjedateljica Bradara podsjetila je čelnike Saveza samostalnih sindikata BiH kako je Zakon o radu u proceduri od 2012., gdje je kao Nacrt usvojen u martu iste godine nakon čega je prošao i javnu raspravu, a da do današnjeg sastanka sa Sindikatima Domu naroda Parlamenta FBiH nije dostavljen niti jedan amandman na Zakon o radu FBiH.

Istaknula je i kako je krajnje vrijeme da bude otvorena priča o izmjenama radnog zakonodavstva u Federaciji BiH s čim su se složili i predstavnici Sindikata.

Bradara je izjavila kako će sindikati na sjednici Doma naroda dobiti prigodu iznijeti svoj stav o tom zakonu, te je podsjetila kako će Zakon biti usvojen tek kada ga, nakon Doma naroda, usvoji Zastupnički dom i kada predsjednik Federacije BiH potpiše ukaz o proglašenju Zakona.

– O sudbini Zakona o radu u Domu naroda odlučit će većina u Domu. Stalan socijalni dijalog kao jedini način osiguranja stabilnosti, po mom mišljenju, nema alternativu – zaključila je Bradara.

Također, pozvala je sindikate na dijalog radi donošenja kvalitetnih zakonskih rješenja koja će poboljšati poslovni ambijent i potaknuti ulaganja od koji će koristi imati svi narodi i građani Federacije BiH, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.