Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brat i sestra iz sela Rašljani još uvijek u bijegu

potraga gss

U brčanskom selu Rašljani još traje intenzivna potraga za 22-ogodišnjakom i njegovom petogodišnjom sestrom.

Podsjećamo, njih dvoje juče oko 15 sati udaljili su se od kuće. Navodno su otišli na kupanje, na obližnju rijeku, no kući se nisu vratili, pa su alarmirane nadležne službe.

[pull_quote_right]Djevojčica i njen bolesni brat iz Rašljana kod Brčkog, za kojima se od jutros traga, nisu primjećeni na području koje pripada opštini Srebrenik[/pull_quote_right]

Kako je potvrđeno od nekoliko osoba koje učestvuju u potrazi za njima, pretpostavlja se da se nisu izgubili, te da sve liči na bijeg od kuće.

Potragu su jutros u 4 sata započeli pripadnici Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčko Distirktu, a kasnije su im se pridružili i brčanski policajci sa psima tragačima.

“Jutros oko 8 sati smo ih uspijeli locirati, ali su pobjegli sa te lokacije. Došli smo do saznanja gdje bi mogli biti i krenuli smo tamo, no on je uočio naše ekipe i pobjegao je. Vidjeli smo ga kroz dvogled. S obzirom da poznaje teren za sada nam je umakao. On je bolestan. Prije nekoliko dana je pušten iz doma za djecu gdje je bio smješten”, kazao je izvor koji aktivno učestvuje u potrazi.

Iako niko zvanično neće da potvrdi, sumnja se da je djevojčica oteta. Strahuje se za njeno zdravlje, a obzirom da su temperature nesnosne, a uz sebe, bar prema tvrdnjama mještana, nemaju ni hranu ni vodu.

Djevojčica i njen bolesni brat iz Rašljana kod Brčkog, za kojima se od jutros traga, nisu primjećeni na području koje pripada opštini Srebrenik, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policija je obišla područje za koje su postojali navodi da su brat i sestra tu viđeni.

U kantonalnom MUP-u navode da je policija iz Srebrenika u kontaktu sa brčanskom policijom.