Porodica mladića koji je ubio pet vojnika u SAD-u: Naš sin je patio od depresije

familija

Porodica Muhameda Jusufa Abdulaziza koji je prošle sedmice ubio mornara i četiri marinca u Chattanoogi saopćila je da je on patio od depresije, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nema riječi kojima bi se opisao naš šok, horor i bol”, navodi se u saopćenju porodice.

“Osoba koja je počinila ovaj užasni zločin nije bio sin kojeg smo poznavali i voljeli. Godinama je naš sin patio od depresije. Žalosni smo zbog saznanja da je ta njegova bol iskazana u gnusnom činu nasilja”, saopćila je porodica koja je nakon napada pružila podršku u istrazi.

Porodica napadača je također dodala da je porodicama ubijenih neumjesno kazati bilo šta osim da zaista žali zbog onoga što se desilo.

Nakon napada koji se desio u četvrtak FBI je pretražio porodicu napadača i kasnije istoga dana viđene su dvije žene koje u pratnji policije sa lisicama na rukama napuštaju kuću. No, agent FBI-a Jason Pack jučer je izjavio da niko nije uhapšen.

[pull_quote_right]Muhamed je započeo napad pucnjavom u regrutnom centru u Chattanoogi[/pull_quote_right]

Vlasti Tennesseeja na napad gledaju kao na teroristički čin i istražuju da li je Muhamed bio pod utjecajem bilo koje terorističke organizacije. Još uvijek nije jasno šta ga je motivisalo da ubije pet osoba.

U prvih nekoliko dana istrage istražioci su se fokusirali na njegov prošlogodišnji put u Jordan, pokušavajući saznati s kim se tada sastajao i šta je tačno radio.

Podsjećamo, Muhamed je započeo napad pucnjavom u regrutnom centru u Chattanoogi. Zatim se odvezao u bazu mornarice u kojoj je također pucao i ubio četiri marinca. Mornar je podlegao dva dana nakon napada.

Napadač je kasnije ubijen u razmjeni vatre sa policijom.