BiH

“Zajedno za Bosnu i Hercegovinu”

Bratić: Vlada RS treba da pomogne povratnike u tom entitetu

21/05/2020

Poslanik Senad Bratić (SDA) ističe da bi bilo dobro da slijede primjer Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglice

Iz Poslaničke grupe “Zajedno za Bosnu i Hercegovinu” pozvali su Vladu bh. entiteta RS da, nakon ukidaja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, pomogne povratnike, koji su među najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

Poslanik Senad Bratić (SDA) ističe da bi bilo dobro da slijede primjer Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglice.

Taj resor je, kaže, pružao pomoć u prehrambenim i higijenskim pakretima, sjemenskom materijalu, ali i kroz konkretnu pomoć firmama.

-Mislim da Vlada RS na konkretan način može to da prati – rekao je Bratić.

Uvjerava da su se povratnici pridržavali propisanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

-Nisam vidio nijedan slučaj značajnije podrške kako povratnicima tako i izbjeglim i raseljenim osobama i nadam se će u narednom periodu biti konkretnijih aktivnosti – istakao je poslanik grupe “Zajedo za BiH“.

U obraćanju u entitetskom parlamentu, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju tog RS, izrazio je nadu da je epidemija koronavirusa pri kraju te naglasio da predstoji bitka za ekonomski oporavak.

Dobro bi bilo, kaže, da Vlada pomogne osobe bez posla sa po 100 eura, kao i da se podrže oni koji su radili u karantinima u vrijeme epidemije koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.