Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skoro bez ijedne saobraćajke

Brčanskom obilaznicom za godinu dana prošlo skoro dva miliona vozila

brcanska obilaznica

Na trasi brčanske obilaznice, duge 18,6 kilometara, između ostalog, nalazi se 11 mostova dužine između 35 i 320 metara, te šest raskrsnica

Brčanskom obilaznicom je za godinu dana, koliko je u prometu, prošlo gotovo dva miliona vozila, skoro bez ijedne saobraćajne nezgode, što je pokazalo njenu opravdanost i svrsishodnost, rekao je direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Miroslav Miškić.

Miškić je rekao novinarima da je obilaznica u redovnom režimu održavanja, te da su nedavno, na dvije raskrsnice, postavljeni semafori.

“Treba da pustimo ove semafore. Vjerovatno ćemo sačekati još neko vrijeme da se ljudi naviknu, da im skrenemo pažnju da to postoji. Vidjećemo da li ćemo pustiti jedan po jedan ili oba istovremeno. Do početka školske godine će sve biti završeno”, naveo je Miškić.

Miroslav Miškić

On je istakao da je uz obilaznicu predviđena gradnja putnih objekata za odmor, sa uslužnim i ugostiteljskim sadržajima, te da su za te namjene određene tri veće lokacije.

“Za sada ih mi održavamo i kosimo dok se ne odluči šta će biti sa tim, ali su sigurno dobra razvojna šansa. Ukoliko bi bilo prostora, možda bismo i mi, kao preduzeće, bili zainteresovani da nešto na tom mjestu napravimo”, dodao je Miškić.

Miškić je podsjetio da je obilaznica rađena kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoju od 28,5 miliona evra, koji će biti umanjen za 700.000 evra neutrošenih sredstava, te da taj kredit u potpunosti otplaćuju “Putevi”.

Na trasi brčanske obilaznice, duge 18,6 kilometara, između ostalog, nalazi se 11 mostova dužine između 35 i 320 metara, te šest raskrsnica.

Gradnja obilaznice počela je u septembru 2015. godine, a završena je prošle godine, nakon što su rokovi za završetak radova produžavani nekoliko puta.