Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčkalo: Vlada RS-a kao raštimovani orkestar, koalicija u problemima

Miroslav Brčkalo
Miroslav Brčkalo

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) tvrde da Vlada RS-a lični na raštimovani orkestar te da stranke vladajuće većine “guraju glavu u pijesak“ bježeći od problema, baveći se ličnim, a ne općim dobrom.

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Brčkalo ukazao je da građani nemaju ništa od rasprava ministara vladajuće koalicije u RS-u u kojem je resoru teže.

– SNSD, DNS i SP se očito takmiče ko manje loše radi, a ne ko više i bolje. Rezultati su poražavajući – kazao je Brčkalo.

Naveo je primjer SP-a, stranke koja ima gotovo pa isti broj poslanika i ministara, a u svim resorima koje vode je teška situacija.

– Ministar socijalista Milenko Savanović je nedavno samoinicijativno donio odluku da se stradanje u Dobrovoljačkoj ulici ne obilježi u Sarajevu, već samo u Istočnom Sarajevu – rekao je Brčkalo.

Dodao je da se ne zna da li je teška situacija u resoru industrije, koji vodi Petar Đokić ili trgovine i turizma Predraga Gluhakovića, koji je „sahranio“ Olimpijski centar „Jahorina“ i Robne rezerve RS-a, koje idu u stečaj.

– Čeka se samo da još “sahrani” bar jedno preduzeće u svom mandatu – naveo je Brčkalo.

Na to što su socijalisti danas pohvalili poslanike Koalicije „Domovina“ u Narodnoj skupštini RS-a, jer jučer nisu prisustvovali posebnoj sjednici parlamenta, na kojoj je trebalo da se glasa o zatjevu opozicije u RS-u za smjenu Vlade RS-a, Brčkalo je ocijenio kao još jedan od dokaza da ima dosta problema među strankama vladajuće većine u RS-u te pokušaj smanjena „cijene“ DNS-a unutar većine.