Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski ambasador u BiH posjetio kompaniju u Gračanici

edward-ferguson123

Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson posjetio je RPC Superfos Balkan, kompaniju u Gračanici koja je u vlasništvu britanske grupacije RPC Plc.

Tokom posjete ambasador Ferguson sastao se sa direktorom kompanije Suadom Helićem i informirao se o planovima RPC Superfos Balkan u oblasti proizvodnje plastične ambalaže.

Ambasador Ferguson posjetio je i liniju proizvodnje, kao i lokaciju novog dijela fabrike, gdje će se izvršiti proširenje,a koje se očekuje sredinom iduće godine. To proširenje značit će povećanje kapaciteta kompanije i upošljavanje dodatnih 50 radnika.

Ta dodatna investicija od 3,2 miliona eura predstavljat će značajan korak za kompaniju, kao i za lokalnu zajednicu i region.

RPC Superfos Balkan izvršio je u martu 2014. godine akviziciju uspješne bh. kompanije „Helioplast“ te nastavila i proširila poslovanje.

Trenutno kompanija upošljava 140 radnika i izvozi proizvode u 15 zemalja u Evropi i svijetu.

Ambasador Ferguson istakao je da uspjeh kompanija poput RPC Superfos Baklan pokazuje kako je, uz zalaganje i podršku lokalnih vlasti, moguće uspješno poslovati u BiH.

– Helić je naglasio da izuzetno cijeni podršku koju je Ambasada pružala do sada putem usluga Odjela za trgovinu i investicije i da se nada produbljenju te saradnje u narednom periodu – saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.