Matthew Field

Britanski ambasdor: Ponuda za Dodika je na stolu

Matthew Field – pixsell
17.06.2020., Mostar - Potpisan sporazum o novom izbornom modelu za Mostar i izmjenama Statuta grada. Matthew Field. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

“Ambasadori Kvinte su spremni. Juče sam imao neke sastanke, ali ne s njim (Dodikom)“, izjavio je Field

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field izjavio je danas da se u posljednje vrijeme nije susreo sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, ali da “ponuda stoji na stolu”.

Field je istakao da je interes Velike Britanije prosperitetna i snažna zemlja te će iz tog razloga nastaviti biti u Bosni i Hercegovini i nastaviti pružati podršku, prenosi N1.

Britanski ambasador je odgovorio i na pitanje o tome da li se susreo sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Kako nam je rekao, nije se u posljednje vrijeme susreo s Dodikom, ali da “ponuda stoji na stolu”.

“Ambasadori Kvinte su spremni. Juče sam imao neke sastanke, ali ne s njim (Dodikom)“, izjavio je Field.

Field se danas nalazio na Manjači gdje je bila organizovana metodsko-pokazna vježba Oružanih snaga BiH kroz partnerstvo s Vladom Velike Britanije gdje je izjavio kako je taj današnji događaj dokaz kontinuirane saradnje Velike Britanije i bliske saradnje s Oružanim snagama BiH, ali je dodao da Velika Britanije nema saradnju samo s Oružanim snagama BiH, već i drugim institucijama i agencijama.

“Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala su svakako naš prioritet i tu imamo saradnju s MUP-om RS i drugim MUP-ovima, kao i SIPA-om i nastavit ćemo tu saradnju“, poručio je Field.