Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

24. godišnjica

Britanski grad Coventry odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

uk srebrenica3

Predstavnici gradskih vlasti – predsjednik općine George Duggins, izvršni direktor općinskog vijeća Martin Reeves, te općinska vijećnica iz Coventryja Lynette Kelly pridružili su se komemoracij

11. juli je dan kada prorade emocije. Dan kada treba pokazati poštovanje žrtvama, ali i saosjećanje sa živima. Na genocid u Srebrenici podsjeća se s tugom i bolom širom svijeta, posebno u Evropi, gdje je 11. juli proglašen Danom komemoracije za žrtve Srebrenice, navodi interaktivni portal bh. dijaspore u Britaniji, Bosnia UK Network.

U Coventryju je u 11 sati minutom šutnje iskazano sjećanje na genocid u Srebrenici i sve žrtve rata u BiH. Na ovaj način, Bosanci i Hercegovci koji su se okupili u zgradi općine Coventry, zajedno s predstavnicima gradskih vlasti, poslali su poruku mira i poručili da se genocid ne smije zaboraviti i da treba spriječiti da se ponovo dogodi bilo gdje u svijetu.

Predstavnici gradskih vlasti – predsjednik općine George Duggins, izvršni direktor općinskog vijeća Martin Reeves, te općinska vijećnica iz Coventryja Lynette Kelly pridružili su se komemoraciji.

– Žrtve genocida u Srebrenici nikada ne smijemo zaboraviti. Ne zaboravimo i ne dozvolimo da se tako nešto ponovi, jer ako zaboravimo onda postoji opasnost da se ponovi – poručio je George Duggins, prenosi Bosnia UK Network.