Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u Beogradu

Brnabić i Višković: Jačanje saradnje Srbije i RS-a na svim poljima

brnabic viskovic

U prvoj polovini godine planirana je zajednička sednica dvije vlade na kojoj će se razgovarati o zajedničkim projektima

Sveukupni odnosi Srbije i Republike Srpske su odlični i obe strane su opredeljene za dalje jačanje saradnje na svim poljima, saglasili su se danas predsednici Vlada Srbije i RS-a Ana Brnabić i Radovan Višković, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku u Beogradu, Brnabić je istakla da je unapređenje saradnje sa Republikom Srpskom istovremeno i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom u interesu mira, stabilnosti i što boljeg povezivanja i napretka čitavog regiona.

“Dvije ključne oblasti, u smislu projekata, koje su najvažnije u ovom trenutku za Srbiju i Republiku Srpsku su energetika i infrastruktura”, naglasila je Brnabić, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić i Višković razgovarali su o projektima izgradnje hidroelektrana “Foča” i “Paunci”, koji su planirani Memorandumom o saradnji u oblasti energetike i koji su značajni za elektroprivrede Srbije i Republike Srpske.

Razgovarano je o planiranim infrastrukturnim projektima, prije svega, o završetku izgradnje graničnog prijelaza Ljubovija – Bratunac i o daljoj dinamici izgradnje auto-puta u skladu sa regionalnom agendom povezivanja.

Bilo je riječi o o jačanju ekonomske i privredne saradnje i o mogućnostima organizacije poslovnog foruma, sa učešćem privrednika iz Srbije i Republike Srpske.

U prvoj polovini godine planirana je zajednička sednica dvije vlade na kojoj će se razgovarati o zajedničkim projektima.

Brnabić je navela da će Srbija nastaviti da podržava projekte u Republici Srpskoj, čiji je cilj unapređenje kvaliteta života svih građana.

Od 2014. godine do danas Srbija je izdvojila blizu 22 miliona eura za podršku i projekte u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Vlade Srbije.