Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brojne ulice u Sarajevu danas ostaju bez vode

563

Zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži u pojedinim dijelovima Sarajeva doći će do obustave vodosnabdijevanja, naveli su iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

“Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Triglavska, Hamdije Pozderca, Gornja Mahala, Osik, Butila, Rogina, Rogina ugao Grlića Brdo, Brusulje, Streljačka, Sunulah Efendije, Zagrebačka, Alibega Firduza. U ulici Musa Ćazim Ćatić ugao Karpuzova nastavak radova na vezivanju cjevovoda DN 400. Vrši se priključivanje korisnika u ulicama Branislava Nušića i Dobrinjska”, navode iz ovog preduzeća.

Tokom opravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u ulicama: Triglavska, Varaždinska, Posavska, Olovska, Hamdije Pozderca, Osik, Mekote, Drage Filipovića, Bojnička, Alberta Fortisa, Grdonj, Idriza Ahmetovića, 105-brigade, Rogina, Grličića brdo, Vinograd, Sedrenik, Streljačka, Osmana Nakaša, Branislava Nušića, Safeta Zajke, Sunulah efendije, Zagrebačka, Grbavička, Radnička.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo dodaju da će u toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u ulicama: Kolodvorska, Braće Begić, Bužimska, Kerima Džafića. Očekuje se stabilizacija u vodosnabdijevanju do 16 sati.

“Danas će u periodu od 9 h do 18h, zbog planiranih radova na povezivanju novog cjevovoda u ulici Muse Čazima Ćatića bez vodosnabdijevanja ostati sljedeće ulice: Mehmeda Handžića, Čadordžina, Potoklinica, Karpuzova, Braće Eskenazi, Josipa Štadlera, Adžemovića, Toromanova, Glođina, Kečina, Hrgića, Edhema Mulabdića, Logavina, Sagrdžije, Ulomljenica, Safvet bega Bašagića, Sunulah Efendije, Kasima ef. Dobrače, Hasana Kaimije, Porčina, Piruša, Abdesthana, Kovači, Mlini, Halilbašića, Jekovac”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju i da će zbog radova na cjevovodu na području Trebevića koji je u nadležnosti Vodovoda Pale, bez vodosnabdijevanja ostati područja padina Trebevića koja se snabdijevaju sa Jahorinskih vrela u periodu od 9 do 16 sati. Radi se o području Alifakovca, Pogledina, Dolova, Kačanika, Trčivoda, Jarčedola, Močila, Hošinog brijega.