Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Brojni gosti na tradicionalnom bajramskom čestitanju kod reisa Kavazovića (FOTO)

24/09/2015

Po završetku centralne svečanosti povodom Kurban-bajrama, koja je održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, održano je i tradicionalno čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, u salonu Rijaseta islamske zajednice u BiH.

bajramsko cestitanje (13)

Među prvima, Kurban-bajram reisu Kavazoviću čestitao je Cihad Erginay, ambasador Turske u BiH. Njih dvojica su jedan drugom izrazili srdačne bajramske čestitike, te kratko porazgovarali.

bajramsko cestitanje (3)

Osim ambasadora Erginaya, u delegaciji ambasade Turske bili su još ataše za vjerska pitanja Hasan Atli i zamjenik ambasadora Halil Umit Cemaloglu.

bajramsko cestitanje (8)

VEZANI TEKST Reis Kavazović: Ne dozvolimo da nas razlike udaljavaju

Reisu su na bajramsko čestitanje došli i Arebi Halloudi, ambasador Libije, Hani Abdullah Mominah, ambasador Saudijske Arabije, te mnogi drugi iz javnog i političkog života.

bajramsko cestitanje (9)

Reisu Kavazoviću Kurban-bajram su čestitali i mnogobrijni građani Sarajeva, među kojima i najmlađi stanovnici glavnog bh. grada, koji su od reisa darivani bajram-bankom.

Ostali gosti su počašćeni u skladu sa bajramskom tradicijom baklavom, kafom i sokom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.