Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je epizoda zbog koje su se mnogi navukli na “Breaking bad”

Breaking-Bad-Heisenberg

Upravo je objavljeno istraživanje koje tvrdi da zna tačno vrijeme kad su se gledatelji “navukli” na “Breaking Bad”, a navodno su otkrili tačnu epizodu analiziranjem globalnih podataka o streamingu prvih sezona brojnih televizijskih serija.

Netflix definira “epizodu navlakušu” kao onu nakon koje je 70 posto gledatelja koji su je pogledali nastavilo pratiti ostatak sezone. A u slučaju “Breaking Bada” to je navodno druga epizoda prve sezone, nazvana “Cat's in the Bag”, koja je premijerno prikazana u SAD-u još u januaru 2008. godine.

Ako vas sjećanje slabije služi, znajte da je to epizoda koja sadrži jednu od najupečatljivijih i najodvratnijih scena. Naime, prije nego je stvarno započelo partnerstvo pripravljanja metamfetamina između prepoznatljivog dvojca, oni su se trebali riješiti tijela. Njihov plan bio je da ga “rastope” u fluoridnoj kiselini unutar plastične kante, no Jesse je ignorirao Waltove upute i bacio tijelo u porculansku kadu. Što se pokazalo velikom greškom.

Naime kiselina je uništila kadu i pod i sve se stropoštalo sprat niže.

Walter White, tj. glumac Bryan Cranson naknadno je izjavio da je to bila najodvratnija scena koju je morao snimiti u svih pet sezona.

No ovo istraživanje proučavalo je samo prvu sezonu serije, što možda i nije savršeni prikaz situacije, jer, iako je definitivno pamtljiva, ovu epizodu obožavatelji nisu proglasili najdražom, dapače, po njihovom rangiranju ova je epizoda, od svih u prvoj sezoni, dobila najmanje “lajkova”.

a8f990f178b5cec89a646764e368aa0b

No vjerovatno većina ljudi i nema jedan određen trenutak ili epizodu koja ih je navukla, jer ovoj kultnoj seriji nije ni bila potrebna navlakuša, jer je previše čimbenika jednostavno – u kombinaciji – ‘odradilo stvar’, piše Tech Insider.