Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika tragedija

Brojni izrazi saučešća povodom smrti osmero mladih u Posušju

puljic kardinal

Upućeni brojni izrazi saučešća povodom tragične smrti mladih u Posušju

Vrhbosanski nadbiskup i predsjednik BK-a BiH uzoriti Vinko kardinal Puljić uputio je izraze sućuti obiteljima osmoro tragično stradalih mladića i djevojaka u mjestu Tribistovo kod Posušja tokom proslave Nove godine, 1. januara.

-Osvanula je tužna vijest na prvi dan Nove godine o tragičnoj smrti osam mladih osoba. Tim događajem sam iznimno potresen i potaknut da uputim ožalošćenim obiteljima, kao i cijeloj zajednici vjernika iz kojih stradali potječu, najiskrenije izraze kršćanske sućuti i ljudske blizine.

Duše pokojnih mladih neka Gospodin obasja vječnom svjetlošću i udijeli radosnu vječnost u svojoj božanskoj ljubavi. Svima ožalošćenima želim utjehu vjere koju nam Uskrsli Gospodin darova osiguravši nam uskrsnuće mrtvih i život vječni.

Danas, kada se u Katoličkoj Crkvi slavi svetkovina Svete Marije Bogorodice, molimo Bogomajku da nas zaštiti od svih tragičnih događanja i neka svojim majčinskim zagovorom prati svaku osobu i svaku obitelj.

Svima želim blagoslovljenu 2021. godinu da je proživimo u slozi, miru i vjernosti Gospodinu!- napisao je kardinal Puljić.

Čavara uputio telegram sućuti obiteljima stradalih

U povodu tragedije u Posušju, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je telegram sućuti obiteljima stradalih.

“Upućujem iskrenu sućut obiteljima tragično stradalih: Ivana Miličevića, Stipe Romića, Mirele Rezo, Žane Pavković, Stipe Pavkovića, Marije Pavković, Mie Soldo i Stjepana Jukića, čija tragična smrt je pogodila cijelu društvenu zajednicu.

Prerani i iznenadni gubitak ovih mladih života je pretežak, bolan i uistinu je teško pronaći riječi koje bi bar malo umanjile vašu tugu i bol. Utjehu pronađite u vjeri u vječni život i nadi da smrt nije rastanak zauvijek.

Neka žive u našim sjećanjima sa svojim osmjesima i neka im je vječni pokoj.”, stoji u telegramu.

Izetbegović: S tugom i nevjericom sam primio vijest o teškoj tragediji u Posušju

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je izrazio sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića u mjestu Tribistovo kod Posušja.

-Sa tugom i nevjericom sam primio vijest o teškoj tragediji u Posušju. Izražavam najdublje saučešće porodicama i prijateljima, i molim Boga da im podari strpljenje u ovim bolnim trenucima, naveo je Izetbegović.

Izraze sućuti uputili su i brojni drugi dužnosnici.

Mostarski muftija: Dijelimo tugu i bol s porodicama nastradalih

Mostarski muftija Salem ef. Dedović u pismu upućenom mostarsko-duvanjskom biskupu msgr. Petru Paliću uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih u Posušju.

“Kao nadležnom crkvenom ordinariju upućujem izraze saosjećanja povodom velike tragedije u Posušju gdje je osam mladih osoba tragično izgubilo svoje živote. Molimo Vas da izraze našeg najdubljeg saosjećanja prenesete roditeljima nastradale omladine čiju bol i tugu dijelimo. Molimo dragoga Boga da im podari vjere, snage i strpljenja da podnesu ovu veliku kušnju kojom su iskušani”, navodi u pismu mostarski muftija.

Plenković izrazio sućut obiteljima stradalih u Posušju

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković oglasio se u povodu velike tragedije u Posušju u kojoj je smrtno stradalo osam mladih ljudi.

– S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje, u ime vlade i hrvatskog naroda, šaljemo izraze iskrene sućuti – poručio je premijer RH preko Twittera.