BiH

Nezapamćena tragedija

Tijela stradalih u Posušju prevezena u Mostar na obdukciju

01/01/2021

Nezapamćena tragedija dogodila se noćas u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su četiri ženske i četiri muške osobe, svi 2001. godište, slavile Novu godinu

Tijela stradalih u mjestu Tribistovo prevezena su na Odjel patologije Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će biti više detalja o uzroku nesreće koja se noćas dogodila u općini Posušje.

“Izvršenim uviđajem je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog kantonalnog tužitelja u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjel patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, potvrdili su za Fenu iz Uprave policije MUP-a ZHK-a.

Nezapamćena tragedija dogodila se noćas u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja, gdje su četiri ženske i četiri muške osobe, svi 2001. godište, slavile Novu godinu.

Bez svijesti su ih jutros u vikendici zatekli susjedi koji su odmah pozvali policiju, a nakon očevida utvrđeno je da je svih osam osoba mrtvo.

Izraze sućuti u povodu tragedije u Posušju uputili su mnogobrojni domaći i strani predstavnici, a na teritoriju cijele BiH proglašeni su Dani žalosti.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.