Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcija novinara na Twitteru

Bursać: Ovu krv su sigurno vidjela gospoda Joksimović, Džinović i Samardžić

Vijest je o brutalnosti entitetske policije odjeknula je, ne samo u regionu, nego i u svijetu, a prostora su joj dali svi eminentni mediji

Policija RS-a jučer je uz grubu primjenu sile na Trgu Krajine u Banjoj Luci napala građane koji su dali podršku Davoru Dragičeviću, ocu ubijenog Davida, kojeg su pripadnici MUP-a RS-a tog jutra uhapsili.

Vijest je o brutalnosti entitetske policije odjeknula je, ne samo u regionu, nego i u svijetu, a prostora su joj dali svi eminentni mediji.

Između ostalog, kao što je poznato, na Trgu Krajine će biti organizovan doček Nove godine, a jedan od razloga policijskog udara na građane, prije svega na članove grupe “Pravda za Davida”, je i to kako bi počele pripreme za organizaciju dočeka.

Zbog toga je na svom Twitter profilu reagovao i novinar Dragan Bursać koji je objavio fotografiju lokve krvi na Trgu Krajine uz sljedeći komentar:

“Krvi je danas bilo na Trgu u Banjaluci. Ne znam šta nosi noć, ali evo kako ćemo:

Sasvim sigurno, ovo su vidjeli gospoda Željko Joksimović, Haris Džinović i Željko Samardžić. A oni treba da zabavljaju narod za Novu godinu u Banjaluci, tu na ovoj krvi.

BOJKOTUJTE NASTUPE!”.

Bolan prizor: Davor legao na mjesto gdje su pronašli mrtvog Davida