Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bolesna laž

Bursać i Mustafić reagirali: Pinkovo sr*** se podmazuje parama iz BiH

5c59704e-d9bc-4afc-b1e8-68210a0a0a7e-pink-markale-700×402

Svoj tekst Pink bazira na izjavi osobe koju je odbrana osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u toku suđenja koristila kao zaštićenog svjedoka, pod oznakom GRM-116

Ne stišavaju se reakcije zbog tvrdnji Pink-a, inače bliske Aleksandru Vučiću, da je granatiranje pijace Markale naredilo političko vođstvo Republike BiH, tačnije tadašnji predsjednik Predsjedništva Alija Izetbegović, a u djelo proveo vojni vrh predvođen Seferom Halilovićam i Mustafom Hajrulahovićem Talijanom. Idejni tvorac masakra, u navodima Pinka, tadašnji je reisu-l-ulema IZ u BiH Mustafa ef. Cerić.

Svoj tekst Pink bazira na izjavi osobe koju je odbrana osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u toku suđenja koristila kao zaštićenog svjedoka, pod oznakom GRM-116.

Tako je kolumnista Al Jazeere Balkans i Buke Draga Bursać reagirao nazivajući autore ovog uratka spodobama.

– Moralne, ljudske i kvazinovinarske spodobe sa PINKA sprdaju se sa masakrom na Markalama. Kažu nisu četnici pobili 68 ljudi nego su se samoubili aktivacijom eksploziva.

Koliko bolestan moraš biti pa da iskonstruišeš ovu bolesnu laž i četvrt vijeka je ponavljaš?!

No, ja ne moram gledati to sranje, ne moram slušati njihovna govna, ne moram otvarati njihov portal. Zbog poštovanja prema ubijenim Sarajlijama i zbog očuvanja zdravog razuma.

Ja ne moram, ali BH Telekom izgleda, hoće, mora i želi jer PINK BIH, podmazuje sa 3 miona KM godišnje. Dakle, svi vi svojim novcima finansirate PINK-ovu fabriku laži putem Telekoma.

Razmislite!

Reagirao je i poznati bh. redatelj Dino Mustafić.

– Građanska pristojnost nalaže da se ovakve perverzne laži i revizija historije manifestuje bojkotom kanala. Svi oni koji učestvuju u programima Pinka zaslužuju moralni prezir, napisao je Mustafić.