Dan bijelih traka

Bursać: Uklonjene ruže za ubijenu prijedorsku djecu – jer ih se ne tiče

prijedor komunalci (1)

Samo nekoliko medija u RS-u uopšte je objavilo pomen na ubijene i podsjetilo na Dan bijelih traka u Prijedoru. Ostali šute – jer ih se ne tiče!

Samo sat nakon što su obilježavajući Dan bijelih traka u Prijedoru građani u znak sjećanja na ubijenu djecu, na trgu u centru grada, ostavili ruže na kojima su ispisana imena ubijene prijedorske djece, ruže su ukolnjene – jer ih se ne tiče, napisao je Dragan Bursać na svom Facebook profilu.

“Komunalci su po naredbi gradskih otaca pomeli sjećanje na djecu-jer ih se ne tiče!

Policajci su sa strane gledali – jer ih se ne tiče!

Gradski oci nisu bili na komemoraciji – jer ih se ne tiče!

Samo nekoliko medija u RS-u uopšte je objavilo pomen na ubijene i podsjetilo na Dan bijelih traka u Prijedoru. Ostali šute – jer ih se ne tiče!

Većina Prijedora i RS-a se smješka ispod brka na svu bol ljudsku, koja je koračala gradom – jer ih se ne tiče!

Jednako tako nije ih se ticalo dok su krvnici prije 28 godina u smrt vodili njihove komšije!

A trebalo bi ih se ticati zbog Boga, ljudi, srama i sramote! Trebalo bi ih se ticati zbog tuđe i svoje djece. Trebalo bi ih se ticati zbog budućnosti, svoje ponajprije. Trebalo bi ih se ticati zbog djela njihovih u komšijskim očima.

Šezdeset minuta je bilo dovoljno da imena malenih sa ružama odu u smeće. Šezdeset minuta je mjerna jedinica vidljivosti žrtve i kantar tolerancije zločinca. U 3600 sekundi sve je stalo i nestalo. Jer me se tiče”, napisao je Bursać.