BiH

srebrenica

Ćamil Duraković tvrdi da je njegovu smjenu naredio “veliki šef”

18/09/2021

Podsjećamo, jedan od odbornika iz koalicije “Moja adresa: Srebrenica” Salko Tursunović ostao je na sjednici i imenovan je za predsjednika

Ćamil Duraković, smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, govorio je za televiziju N1 razlozima za njegovu smjenu.

Kako je naveo, mnogo je obrazloženja za njegovu smjenu sa funkcije predsjednika Skupštine opština Srebrenica, ali da se ona uglavnom “kose jedna s drugima”.

“Odmah po konstituisanju lokalne vlasti ovdje i po mom postavljenju za poziciju predsjednika Skupštine odmah je krenula kampanja moje diskreditacije i nezadovoljstva koje je prvenstveno iskazao načelnik opštine podržan od strane nekoliko srpskih opozicionih stranaka, prvenstveno SNSD, Ujedinjene stranke i još nekih pojedinaca. To traje nekoliko mjeseci, sve do eskalacije slučaja kada sam, nakon što je visoki predstavnik dopunio Krivični zakon BiH i omogućio građanima BiH da mogu prijavljivati one koji negiraju zločine, pa i zločin genocida u Srebrenici, podnio prijavu protiv novinara Branimira Đuričića. Lokalni zagovorači moje smjene su ustvari uspjeli izlobirati kod viših političkih struktura u Banjaluci da se taj momentum iskoristi, da se provedu stvari u djelo. To je i Dodik rekao, odnosno ‘da će Duraković biti smijenjen odmah poslije odmora’. Razlog je kako oni to zovu progon novinara“, kazao je Duraković.

“Na kraju se desilo ono što je naredio ‘veliki šef’, odnosno Milorad Dodik i to su naše kolege prekjučer na sjednici Skupštine i učinile“, dodao je Duraković.

Podsjećamo, jedan od odbornika iz koalicije “Moja adresa: Srebrenica” Salko Tursunović ostao je na sjednici i imenovan je za predsjednika.

Stranka za BiH, čiji je Tursunović član, se ogradila od njegovog čina i on je na kraju i isključen iz te stranke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.