Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čampara: Medijska haranga na mene i porodicu traje već dvije godine

BiH

aljosa campara

“Po dobro poznatom receptu, po kojem bi sto puta ponovljena laž trebalo da postane istina, već dvije godine traje medijska haranga Dnevnog avaza na mene i moju porodicu. Do sada se nisam oglašavao, vjerujući da će autorima tih pamfleta dosaditi da izmišljaju i insinuiraju.

Međutim, to očito nije tako. Posljednjim, potpuno bizarnim insinuacijama o navodnim sukobima unutar SDA, u fokusu čega je lažna i izmišljena konstrukcija moga, kao i sukoba nekih drugih istaknutih članova SDA, sa predsjednikom Izetbegovićem, želim kazati nekoliko činjenica koje takvu tezu čine bespredmetnom”, kaže se u reagovanju Aljoše Čampare, člana Predsjedništva BiH kojeg prenosimo u cjelosti.

“Kao prvo, moja pripadnost SDA je potpuna i trajna, jer su njena programska opredjeljenja u potpunosti identična mojem shvatanju jačanja i razvoja države, jednakopravnosti njenih građana kao i političkoj, nacionalnoj i vjerskoj afirmaciji bosnjačkog naroda.

Vođen takvim principima, počeo sam se konkretno baviti stranačkim i političkim pitanjima upravo u vrijeme prve kandidature g. Izetbegovića za funkciju člana Predsjedništva BiH, prepoznavši u njemu lidera koji dugoročno, strateški i odgovorno zna i može realizirati ove ciljeve i nastaviti dalju realizaciju državotvorne politike SDA.

Tada sam i postao jedan od saradnika predsjednika Izetbegovića stavljajući sve svoje kapacitete u funkciju realizacije njegovih kao i programskih opredijeljenja SDA. I nikada se zbog toga nisam pokajao. Naprotiv, bila mi je i ostala čast da sarađujem sa predsjednikom Izetbegovićem. I naravno da moja podrška nikada nije bila, niti će biti upitna.

Zbog toga želim razočarati sve nove “dušebriznike”, a obradovati sve dobronamjerne članove SDA koji razumiju aktuelna dešavanja: odnos predsjednika Izetbegovića i mene je odličan, i baziran na potpunoj podršci i povjerenju.

Isto tako, želim da se osvrnem da konstantno plasiranje lažnih informacija o nekakvim tobožnjim klanovima i mojoj povezanosti sa pravosudnim strukturama. Riječ je o bjesomučnoj, i iznad svega malicioznoj kampanji u cilju diskreditiranja mene i moje porodice.

Dakle, ja posao ministra MUP-a FBIH radim časno i vrijedno, i nemam nikakve veze sa bilo kojim drugim aktivnostima. Zbog toga sa gnušanjem odbacujem sve laži i istovremeno pozivam one koji svakodnevno puštaju “kerbere” da pišu laži vrijeđaju mene i moju porodicu da to ne čine i da iz blata manipulacije izađu na tlo profesionalizma.

Bez obzira na ove napade na mene, bio sam među prvima koji su zagovarali uspostavljanje koalicije sa SBB-om, a sve zbog želje da se napravi politički ambijent u kojem ćemo svi zajedno obezbijediti bolji život građanima, a našu zemlju snažno usmjeriti prema euroatlanskim integracijama!

U tom uvjerenju uvijek sam se zalagao,a tako će biti i ubuduće za poštivanje Ustava i zakona ove zemlje, kao i vladavinu prava!”, stoji u reakciji Aljoše Čampare.