Federalni ministar unutarnjih poslova

Čampara: Policija jedan od najboljih organa uprave u državi

campara fup

– Mislim da je policija jedan od najboljih organa uprave u državi Bosni i Hercegovini na svim nivoima, pa tako i u Federaciji BiH – kazao je Čampara za Fenu

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas čestitke svim policijskim službenicima u povodu Dana policije u Federaciji BiH, 1. jula, uz želju da tu časnu dužnost obavljaju na što bolji način i u funkciji efikasnog odgovora na sve eventualne sigurnosne prijetnje i rizike.

Istaknuo je kako su pripadnici policijskih snaga u proteklom periodu pokazali spremnost i odlučnost da se maksimalno predano i profesionalno angažiraju na planu kreiranja sigurnog okruženja, kao i da efikasno odgovore na sve sigurnosne izazove.

– Mislim da je policija jedan od najboljih organa uprave u državi Bosni i Hercegovini na svim nivoima, pa tako i u Federaciji BiH – kazao je Čampara za Fenu.

Potcrtao je kako bi društvo, država i vlasti na svim nivoima morali uložiti maksimalne napore na planu osiguranja odgovarajuće finansijske podrške/budžeta, edukacije i obuke, te materijalno-tehničkog opremanja policijskih struktura.

Federalni ministar unutarnjih poslova, istovremeno, ističe da ni u ovoj godini nisu zabilježeni izazovi na koje policijski službenici nisu uspjeli odgovoriti, što svjedoči o pozitivnom trendu i kontinuitetu njihovog efikasnog djelovanja.

– Svi smo svjedoci da su se policajci, uz ostalo, veoma dobro ponijeli i povodom pandemije koronavirusa i još jednom im čestitam na svim ostvarenim uspjesima – dodao je Čampara.

Poručio je kako će, uz spomenute prioritete na planu jačanja kapaciteta, biti nastavljen snažan angažman na poboljšanju zakonskog okvira i sistemskih rješenja u skladu s evropskim standardima, a sve s ciljem osiguranja uvjeta za nesmetan rad policijskih službenika.

Obilježavanje Dana policije u Federaciji BiH ove godine se odvija u skladu s epidemiološkom situacijom i uz poštivanje svih mjera opreza, a u skladu s preporukama nadležnih organa.