Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čavara počeo razgovore sa čelnicima FBiH o funkcioniranju vlasti

BiH

cavara

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara započeo je sastanak s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u cilju da se razmotre načini za otklanjanje poteškoća u funkcioniranju vlasti u FBiH.

Radi harmoniziranja odnosa u Federaciji FBiH Čavara je mišljenja da se protekla pauza u radu Federalnog parlamenta treba prevazilaziti.

– Tome trebaju svi doprinijeti intenzivnim radom. Nositelji dužnosti i zastupnici moraju raditi u pozitivnijem smjeru, jer mnogo je obaveza koje smo preuzeli prema Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj uniji, a s druge strane očekuju nas reforme koje će biti u upitniku Evropske komisije za dobijanje kandidatskog statusa – izjavio je Feni Čavara.

Također, razgovarat će se o odnosima federalnih institucija FBiH i njihovom smještaju.

Na sastanak su pozvani dopredsjednici FBiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, federalni premijer Fadil Novalić s dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom, predsjedateljica i dopredsjedatelji Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, Jasenko Tufekčić i Drago Puzigaća, predsjedatelj i dopredsjedatelji Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, Vesna Švancer i Mladen Bošković.